Urządzenia i Akcesoria
Herbata chai masala
Przygotowanie 5 min
Czas całkowity 15 min
3 porcje
Składniki
-
1 ziarno kardamonu, całe
-
3 goździki
-
1 laska cynamonu przełamana na pół
-
4 ziarna pieprzu czarnego
-
700 g wody
-
500 g mleka
-
20 g cukru
-
5 g korzenia imbiru, świeżego pokrojonego w plastry
-
5 torebek czarnej herbaty5 torebek herbaty chai
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porcję
Białko
4 g
Kalorie
435 kJ /
104 kcal
Tłuszcz
4 g
Węglowodany
16 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
KUCHNIA INDYJSKA
11 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Napar jabłkowy
40min.
Korzenny napar z zielonej herbaty z owocami
35min.
Lody z pasty z fasoli adzuki (anko)
10hod. 10min.
Curry z soczewicą (dal)
40min.
Napój imbirowy
10min.
Korzenne mleko daktylowe
20min.
Ryżowy pudding z herbatą
1hod. 5min.
Chai Latte
30min.
Gorąca czekolada z kardamonem
15min.
Słodkie migdały w karmelu
20min.
Herbata po góralsku
20min.
Złote mleko z kurkumą
10min.